Tammass
     Massage | Beauty | tammass.nl

Ayurvedische massage

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo’n vijf á zesduizend jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayus).

De 3 dosha’s Vata Pitta en Kapha zijn opgebouwd uit de vijf elementen ether, lucht, vuur, water en aarde en spelen een belangrijke rol in de ayurveda. Alles, mensen, seizoenen en leeftijden kunnen beschreven worden in termen van deze 3 bio-energieën.

Binnen de ayurveda betekent afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie dosha’s Vata (ether lucht), Pitta (vuur) en Kapha (water aarde) in balans zijn, de uitscheidingsproducten goed zijn, de geest rustig en in balans is en de weefsels normaal functioneren.

De ayurvedische massage is een zachte rustige massage van het gehele lichaam. Hierbij wordt ook (het gezicht en*) het hoofd meegenomen. De massage wordt gegeven met warme kruidige olie die werkt op de 3 dosha's.

Tijdens deze massage wordt rekening gehouden met de energie stromingen (nadi's) en energiepunten (marma's) in het lichaam. Ook wordt er richting de handen en de voeten gemasseerd om zo de oude energie uit het lichaam te voeren en het ruimte te geven voor nieuwe, frisse en goede energie.

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelf genezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.
De massage

  • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning

De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong.  Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de  zwangerschap (daarna alleen met basisolie en als de vrouw nog op de buik kan liggen), bij kanker, bij koorts, direct na eten.

De ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.

Deze massage wordt gegeven in 30 minuten en 60 minuten.
*Hierbij wordt bij de 30 minuten alleen de achterzijde + hoofdhuid gemasseerd. Bij de 60 minuten wordt ook de voorzijde benen, buik en gezicht gemasseerd.


E-mailen
Instagram